Ana içeriğe atla

Daha İyi ve Kaliteli Yazmak İçin Hergün Kullandığım 4 Uygulama



Bu uygulamalardan ve web sitelerinden önce gerçekten kötü yazıyordum.


Bugün Medium yazma yolculuğuma başlayalı neredeyse 6 ay oldu.


Bu süre zarfında gerçekten çok tecrübe kazandı ve yeni online yazarlığa başlayan kişilere 6 ay gibi sürede deneyerek öğrendiğim ve başarı sağladığım tüm tecrübleri aktarmaya çalışıyorum.


Bunu anlamı benim 6 ayda gelebildiğim takipçi sayısı, gelir miktarına, sizler paylaştığım tecrübe ve  tavsiyeleri uygulayarak çok daha kısa süre içinde sahip olabilirsiniz.


Bir önceki makalelerimi ne zaman gözden geçirsem, her seferinde ne kadar ilerleme kaydettiğimi kolayca fark edebiliyorum.


Peki bu gelişmeyi nasıl başardım ve hangi programlar buna yardımcı oldu?


Öncelikle şunu belirtmeliyim. Karakter olarak gelişim ve başarı odaklı bir yapım var.


Medium ve Online yazarlık yolculuğuma başladığımda, daha önce 9-5 işim için hissettiğim başarı duygusunu hissetmeye başladım. (Profesyonel Kariyerimde Şuan Dünya Çapında Hizmet Verebilen 15 Yıllık Bir geçmişe Sahip Global Bir Yönetici Rolüne Sahibim)


Yapı olarak hem çok okuyan ve hemde çok raştıran birisiyim.


Medium'da başarılı olmak için dürüstçe söyleyebilirim ki rüyalarımda bile stratejiler düşünüyorum.


Bu aralar buna fena şekilde kafayı taktığımı açıkça söyleyebilirim. 


Sadece tek sorunum, günlük aile yaşantım ve şu anki aktif 9-5 olan işim nedeniyle istediğim kadar yazmaya vakit bulamamamdır.


Buna rağmen 6 aylık bir süreçte çok yol kat ettiğimi düşünüyorum.


Medium'da tam 120 makale paylaştım. Aylık izlenme sayım 6000'e yakın ve her geçen gün artmaya devam ediyor.


Farklı platformlarda, blogumda ve Medium'da e-posta üye sayılarım her geçen gün artmaya başladı.


Aldığım bu olumlu sonuçlar beni daha çok motive ediyor ve daha büyük bir heyecanla yazmaya devam ediyorum.


Peki, yazılarımı yazarken hangi uygulamaları ve web sitelerini kullanıyorum?


#1 —  Hemingway Editor

Screenshot by Author

Bana göre Hemingway, Yazarlar için en iyi yazma uygulaması.


Çünkü makalelerinizin okunabilirlik puanını görebilir ayrıca toplam kelime ve cümle için tüm sayıları doğrudan uygulamanın içinde görebilirsiniz.


En sevdiğim özellik, makalelerimi doğrudan Hemingway'den Medium'da taslak olarak yayınlamak.


Source: Screenshot by Author

#2 —  Grammarly Desktop


Source: Screenshot by Author

Grammarly, yazarların dilbilgisi hatalarını bulmasına ve noktalama işaretlerine kadar uyararak yazmasına yardımcı olan en iyi uygulamalardan biridir. Medium'daki başarılı tüm Top Writer'lar bunu kullanıyorlar diyebiliriz.


Aşağıdaki ekran görüntüsünden de görebileceğiniz gibi, Grammarly makalelerimde dil bilgisi hatalarını bulmama ve düzeltmeme yardımcı oluyor.


Source: Screenshot by Author


#3 — Mate Translate


Source: Screenshot by Author

İngilizce benim ikinci dilim.


Ana dilim Türkçe ve Almanca'da başlangıç seviyesindeyim.


Bu yüzden bazen İngilizce makaleler yazarken zor kelimelerin anlamlarını bulmak ile karşılaşıyorum.


Mate Translate benim için zor İngilizce kelimelerin çevirilerini bulmama yardım ediyor.


Aynı zamanda yukarıdaki ekran görüntüsü gibi Türkçe cümlelerin genel anlamlarını kontrol etmek istersem yine Mate Translate sağ klik çevir diyerek kolayca kullanıyorum.

#4 —  Copy Clip


Source: Screenshot by Author

Yazılarımı yazarken birçok kaynaktan yararlanırım.


Önemli parçaları doğrudan Copy Clip panelinde saklıyorum. Onları panoya kopyalamak için sadece “Cmd+C” " veya "Ctrl+C"kullanıyorum.


Kaynaklardan alıntıladığım panoya aldığım yazılara tekrar ihtiyacım olduğunda kolayca bulabiliyorum.

-----

Medium'daki tüm yazılarımı yazarken bu dört uygulama benim favorilerim.


Umarım bunlar, yazma yolculuğuna yeni başlayanlara ve daha iyi olmak için faydalı uygulamalar arayanlara da yardımcı olur.


ÖNEMLİ BİLGİLENDİRME : Yakın bir süre önce Medium Türkiye olarak Discord yazar topluluğu kurduk. Sadece bir haftada içinde 40'dan fazla amatör ve profesyonel yazarlar olarak bir araya geldik.
Yazmaya dair her şeyi toplulukta yazıyoruz. Okuduğumuz kitapları, yazarken dinlediğimiz şarkıları önerdiğimiz kanallarımız dahi var. Sen de yazmaya bizim kadar tutkuluysan topluluğa katılmak için buraya tıkla.


Yazarlık yolculuğunuzu, Medium’da kuralına uygun ve daha iyi yapabilmeniz için size e-kitabımı hediye etmek istiyorum — Buradan Alabilirsin.

Tüm mücadele eden yazarları yazmaya teşvik etmek, motivasyonlarını yüksek tutmak için, bildiğim bütün teknikleri paylaştığım ve ayrıca karşılıklı soru-cevap bölümününde olduğu bir e-bülten hazırladım — Buradan Katılabilirsin.
En Popüler Yazılarımı Okumak İçin Aşağıdaki Linklere Tıklayabilirsin.




Popüler Yazılar

Türkiye'den Medium İle Ödeme Nasıl Alınır? - 2024 Güncelleme

Source Bu yazımı 2024 yılı verilerine göre tekrar güncelledim. Çünkü Medium şimdiye kadar ki en büyük güncellemeyi duyurdu ve platformda bir çok köklü değişiklik yapılacağı açıklandı.  Bizi en çok sevindiren haber 2024'e başlarında, Türkiye'nin de için de bulunduğu 50 ülke daha Medium Partner Programına dahil edilecek ve artık türlü türlü sihirbazlıklar yaparak üye olmaya çalışmayacağız.

Blog Kurmanın Maliyeti Ne Kadar? - 2024 Güncellendi

Source Blog kurmanın Yıllık Maliyetinin ilk yılınızda en fazla sadece 195 TL Olduğunu Biliyor musunuz.

Kitap Okuyarak Para Kazanmanın En Kolay Yolları

Source Medium'da tecrübelerini paylaşan ve sadece kitap okuyarak, her ay binlerce dolar para kazanan insanlar görüyorum. Gençken hayalim hep tam zamanlı profesyonel bir okur olmaktı. Tüm işimin sadece kişisel gelişim kitapları okumak ve kişisel gelişim için neyin iyi, neyin kötü olduğunu tespit etmek sonra da düşüncelerimi ve tecrübelerimi diğer insanlarla paylaşmak olmasını istiyordum.

Medium'dan Ödeme Alma ve Stripe Ayarları - 2024 Güncellendi

Source Medium’da ki iki hesabıma da bu yöntem ile kısa sürede ödeme onayı aldım. İddia ediyorum Türkçe olarak hazırlanmış en detaylı Medium Partner Program ve Stripe başvuru rehberini okuyacaksınız.

Medium'da 100 Takipçi Bulma Yöntemi - 2024 Güncellendi

Source Bu yöntem ile 4.500 Takipçi kazandım.  Eğer sadece makale yazarak ve paylaşarak takipçi bulmaya çalışırsanız, kısa sürede ilk 100 takipçiyi bulmak gerçekten çok zor.  Tabii ki işe yarıyor fakat 100 takipçi için bile bir kaç ay gibi bir zamana ihtiyacınız var.   Halen Medium'da Türkçe makaleler yazıyorsanız kısa sürede başarmanız gerçekten zor.

Medium'da Yazarak Nasıl Para Kazanılır?

Source Medium'daki yazarların %9'u ayda 100$'dan fazla, %5'i ayda 1.000$'dan fazla ve %3'ü 10.000$'dan fazla ve %1'i ise tamı tamına 25.000$'dan fazla para kazanıyor. Bu paraları Türk Parasına çevirdiğinizde ne kadar büyük rakamlardan söz ettiğimi anlayabilirsiniz.

Medium Yazarlık Başlangıç Rehberi - 2024

Source Medium'da Yazmaya Nasıl Başlanır? Bilmek istediğin ama sormaya korktuğun her şeyi bu yazımda paylaşacağım.

ChatGPT ile E-Kitap Yazma Rehberi - Resimli Anlatım

Source ChatGPT Kullanarak İki Kitap Yazdım, Geçen Gün ilk Satışımı Yaptım ve 2$ Kazandım. Yapay zekanın çok hızlı şekilde hayatımıza gelişi ile birlikte bir çok işin yapılış şekli ve geleceği ile ilgili tartışmalar başladı.

2024 Yılında Yazarlar için En Çok Kazandıracak 5 Blog Fikri

  Photo by   Artem Sapegin   on   Unsplash Size pasif gelir olarak, bloğunuzda yazacağınız konular için bunları neden göz önünde bulundurmanız gerektiğini anlatacağım.