ChatGPT Kullanarak İki Kitap Yazdım, Geçen Gün ilk Satışımı Yaptım ve 2$ Kazandım. Yapay zekanın çok hızlı şekilde hayatımıza gelişi ile birlikte bir çok işin yapılış şekli ve geleceği ile ilgili tartışmalar başladı.
chatGPT'yi ve Google Bard' ı hem 9-5 iş hayatımda hemde part-time online yazarlık girişimlerimde çok aktif olarak kullanıyorum.
Öncelikle yapay zekayı kullanarak kitap yazdırma fikri nereden çıktı derseniz. Medium'da yazarlık etiketi verilmeye başlaması ile birlikte bu etiketi almak için araştırmalar yaptığımda ISBN numarasına ihtiyaç olduğu öğrendim. Bu numarayıda sadece kitap yazdığınız zaman edinebiliyorsunuz.
Açıkçası otursam şöyle bir ay boyunca her gün 4 saat harcayarak toplam 120 saat mesai ile bir kitap yazabilirim. Ama vakit nakittir arkadaşlar, yazacağım kitabın kısa ve orta vadede bana getirisi; İngilizce Bloğumdan Google reklam gelirleri ve Medium ingilizce sayfamda kazandığım gelirleri bana hemen sağlayamaz. Bu yüzden bu kadar ciddi bir süreyi kitap yazmaya an itibari ile ayırmak benim için çok mantıklı ve verimli görülmüyor.
Peki, ben ne yaptım. Bana göre en akıllıca yolu denedim ve chatGPT'ye 2 tane kitap yazdırdım.
Aslında ikinci kitap mecburiyetten oldu. Çünkü Amazonda herhangi bir e-kitabınızı , basılı kitap haline getirmek istediğinizde size minimum 24 sayfa olması gerektiğini söylüyor.
İlk kitabı yazarken bunu bilmediğim için 19 sayfa olarak yazmışım. Aynı kitap üzerine sayfa eklemek konunu bütünlüğü için iyi olmayacağı için yeni bir kitap yazıp onu 24 sayfadan daha uzun tuttum. Çünkü chatGPT'ye kitap yazdırmak en fazla 1 saatimi alıyor.
Yaşayarak öğrenilmiş ders; Eğer ISBN numarası almak amacı ile Amazon da yayınlamak için kitap yazıyorsanız mutlaka 24 sayfa ve üzeri olmasına dikkat edin.
Gelin chatGPT'de kitap yazdırmak için nasıl bir sıralama ve komutlar kullandım, birlikte detaylı ve resimler üzerinden inceleyelim.
ChatGPT ile E-Kitap Yazma Rehberi
1. İlk Olarak chatGPT'ye şunu yazıyorum.
chatGPT komutu;
Bir kitap yazmak istiyorum bana ChatGpt kullanarak kitap yazmam için yanıtlamam gereken soruları sorar mısın?
Source: chatGPT website
Gördüğünüz gibi çok detaylı olarak size yanıtlamanız gereken soruları söyledi.
Şimdi adım adım devam edelim.
2. Bir kitabın olmazsa olmazı nedir. Tabi ki "İçindekiler (Table of Contents)". Eğer bunları en baştan doğru planlarsanız, kitabın devamını hazırlamak çok kolay olacak.
Gelin bu kısmı nasıl chatGPT'ye yazdırdığımızı anlatayım.
chatGPT komutu;
Başlığı "chatgpt ile nasıl kitap yazılır?" olan bir kitap yazıyorum. bana detaylı içindekiler ve table of contents kısmı hazırlar mısın
3. Kitabın önsözü olmadan olmaz. Onu da yazdıralım.
chatGPT komutu;
Bu kitap için bir önsöz yazar mısın.
İnanılmaz değil mi? Ben bunu bizzat kendim yaşamış ve denemiş olmasam bu derecede yapabildiğine inanmazdım.
4. Kitabın birde neye ihtiyacı var. Sonuç dediğimiz "conclusion" kısmı yazdıralım.
chatGPT komutu;
Bu kitap için sonuç kısmını yazar mısın.
Source: chatGPT website
5. İçindekiler, giriş ve sonuç kısımları yazdırdık. Şimdi kitabın gelişme kısmını da tek tek yazdıralım.
Bunu için içindekiler için yazdırdığımız konu başlıkları için tek tek içerik yazmasını isteyeceğiz.
Örneğin ; 1. "chatGPT ve Yazarlık Süreci" idi. Bunu şu şekilde yazdıralım.
chatGPT Komutu;
"ChatGPT ve Yazarlık Süreci" ile ilgili bir yazı yazar mısın
Gördüğünüz gibi adım adım her aşamayı chatGPT ye komut vererek e-kitap yazdırabiliyoruz.
Yapay zekanın hayatımıza girmesi ile artık hiç bir şeyin tembelliği ve bahanesi kalmadı.
Halen erteliyorsanız, sakın başlamayın ve derhal vazgeçin. İnternet girişimciliği veonline yazarak para kazanmak size göre değil.
İlk PC'mi 1995 yılında aldım ve siyah ekranda herşeyi öğrendim. Pascal ve Qbasic'de oyun yazarak kodlayarak girişimciliğe adım attım.
İnanın para kazanmak hiç bir zaman bu kadar kolay değildi.
İlk kitabımı chatGPT'ye yazdırmam kapağını hazırlamak dahil 1 saatimi almıştı.
2. Kitabı yaklaşık 40 dakikada bitirdim. Muhtemelen 3. ve sonrakileri yazdırmam 30 dakika gibi bir vakit alır.
Amacım Medium'da onaylı yazarlık etiketini almak için, Amazonda kitap yayınlamaktı . Bunu gerçekleştirdim ve hedefime ulaştım.
Sizin amacınız ne ise o yönde ilerleyin. Eğer kitaptan para kazanmak istiyorsanız, ciddi bir zaman harcayıp chatGPT'ye yazdırdığınız kitabın üzerine kendi yorumunuzu katarak gerçekten başarılı bir kitap yazabilirsiniz.
Bu sayede best seller olmak bile bence artık hayal değil. Sadece hedeflerinizi belirleyin ve doğru planlama ile ilerleyin.
Başarılı olmamanız mümkün değil.
chatGPT ile kitap yazabiliyorsak neden bloğumuzda makalelerimizi chatGPTye yazdırmıyoruz.
Bu ilk başta yazarlar ve Blogger'lar tarafından ciddi bir talebe ve patlamaya neden oldu. Bir çok blogger günde bir yazmak yerine chatGPT'ye makale yazdırarak bloglarında onlarca makale paylaşmaya başladı.
Bunu arama motorları Human Created yada AI created diye makaleleri analiz edip yapay zekaya yazdırılan metin ve makaleleri yakalaması ile son buldu.
Çünkü arama motorları Google, Bing ve Medium gibi yazarlık platformları yapay zeka tarafından yazılan makaleyi tespit edebiliyor. Daha sonrada bu makaleyi aranma listesinden çıkartıyorlar.
Eğer yazar bunu sürekli yapıyorsa gerek Medium gerekse Google tarafından banlanıyor ve kara listeye alınıyor. Daha sonra yazarın ziyaret ve okunma sayıları ciddi şekilde düşmeye başlıyor.
Tercih edip bu yola başvurmasamda, yapay zekaya yazdırılan bir metni, makaleyi sanki insan yazmış gibi göstermenin AI detector yazılımlarını da atlatmanın yollarını buldum. :)
Eğer talep ve soru gelirse onunla ilgili de bir yazı hazırlayabilirim.
Direk aşağıda yorum yazmaktan veya iletişim formu üzerinden iletişime geçmekten çekinmeyin.
Bu arada kitap kapağı nasıl hazırlanır? Onuda merak ediyorsanız.
Canva üzerinden yapmayı deneyin. Hazırlamak Word'de yazı yazmak kadar kolay, eğer yapamazsanız yorum yazın.
Onuda ilerleyen yazılarda detaylıca anlatayım.
Ayrıca geçen ay ilk satışımı da yaptım. Eğer bir satış daha gelirse, belki ilerleyen dönemde 20-30 tane kadar kitabı chatGPT'ye yazdırıp Amazona yükleyebilirim, güzel bir pasif gelir olur.
ÖNEMLİ BİLGİLENDİRME : Yakın bir süre önce Medium Türkiye olarak Discord yazar topluluğu kurduk. Sadece bir haftada içinde 40'dan fazla amatör ve profesyonel yazarlar olarak bir araya geldik. Yazmaya dair her şeyi toplulukta yazıyoruz. Okuduğumuz kitapları, yazarken dinlediğimiz şarkıları önerdiğimiz kanallarımız dahi var. Sen de yazmaya bizim kadar tutkuluysan topluluğa katılmak için buraya tıkla.
Yazarlık yolculuğunuzu, Medium’da kuralına uygun ve daha iyi yapabilmeniz için size küçük bir hediye vermek istiyorum — Buradan Alabilirsin.
Tüm mücadele eden yazarları yazmaya teşvik etmek, motivasyonlarını yüksek tutmak için, bildiğim bütün teknikleri paylaştığım ve ayrıca karşılıklı soru-cevap bölümününde olduğu bir e-bülten hazırladım — Buradan Katılabilirsin. En Popüler Yazılarımı Okumak İçin Aşağıdaki Linklere Tıklayabilirsin.